Čakankový sirup je sladidlom novej generácie vyrobený patentovanou metódou z koreňa čakanky. Vďaka svojmu zloženiu je takmer bez kalórií a sacharidov. Sirup je takmer k nerozoznaniu od klasického medu, môžete si s ním bez výčitiek sladiť čaj, kávu alebo ho využiť k diétnemu pečeniu. Čakankový sirup obsahuje až o 95 % menej cukru v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup), preto je pri redukčných diétach najvhodnejší. Sirup obsahuje menej ako 5 % sacharidov, preto dokonale doplní aj ketónovú diétu.

Čakankový sirup

  • je vhodný už od prvej fázy diéty KetoMix.
  • je stolové sladidlo na báze extraktu z čakanky a sukralózy.
  • obsahuje vysoký podiel prospešnej vlákniny inulínu 71 %,
  • má glykemický index menší ako 5,
  • má obsah cukru nižší ako 5 %,
  • je bez lepku, laktózy a konzervantov.

Čakankový sirup je tvorený zo 71 % vlákninou - takzvaným inulínom. Inulín je rozpustná vláknina, ktorá nie je stráviteľná tráviacimi enzýmami, ale k jej rozkladu dochádza až v hrubom čreve, kde sa tejto práce ujmú prospešné baktérie, pre ktoré je inulín v podstate potravou. Príjem čakankového sirupu teda pozitívne ovplyvňuje črevnú mikroflóru.

Kanadská štúdia uvádza, že u obéznych osôb a osôb s nadváhou, ktoré užívali denne 21 gramov inulínu, klesla hladina hormónov signalizujúcich hlad a naopak hladina hormónov signalizujúcich sýtosť stúpla.

Čakankový sirup vďaka svojmu obsahu inulínu:

  • pozitívne ovplyvňuje trávenie,
  • pomáha v boji proti zápche,
  • podporuje správnu funkciu imunity,
  • pôsobí ako probiotikum - podporuje osídľovanie tráviaceho traktu zdraviu prospešnými baktériami,
  • znižuje glykemický index súčasne prijímanej potraviny,
  • má prirodzene sladkú chuť - je možné ho teda použiť ako zdravý spôsob sladenia bez výčitiek.

Odporúčané dávkovanie

10 - 20 g denne. Dávkovanie je pri sladení rovnaké ako pri mede, pri náhrade tuku v potravinách nahradzuje 1 g sirupu zhruba 4 g tuku. Pri nadmernom použití sa môže vyskytnúť mierne nadúvanie. Zvyšovanie dávky je odporúčané postupne.

Zloženie

extrakt z koreňa čakanky (min. 98%), zvlhčujúca látka glycerol, karamel, sukralóza (0,01%)

Nutričné hodnoty

Energetická hodnota na 100 g 650 kJ/161 kcal
 Tuky  0 g
 - z toho nasýtené mastné kyseliny  0 g
Sacharidy  4,7 g
 - z toho cukry 4,7 g
Vláknina 71,3 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0 g


Skladovanie: Uchovávajte v temne a chlade.

Vyrobené v Českej republike.

Boli ste spokojní s produktom 4Slim Čakankový sirup 350 g? Odporučili by ste ho?